Retraite Zorgverleners 24 - 26 mei 2019
Dagen van rust, verstilling en aandacht voor mensen werkzaam binnen de oncologie.
 
Zelfzorg is een essentieel onderdeel van het welzijn van de zorgverlener en daardoor voor de kwaliteit van de zorg. Iedere zorgverlener weet dit en bijna iedereen vindt dit een grote beoefening. In de praktijk blijkt zelfzorg vaak onder aan het lijstje te staan.
Werken binnen de oncologie is intens werk. Daarnaast is er ook het gewone leven wat aandacht vraagt. Hoe zorg je daarin voor jezelf? Een grote uitdaging en beoefening.

Een retraite op de Hof van Kairos wil een bijdrage leveren aan deze zelfzorg. 
Ruimte om te rusten, te verstillen en te her-eiken. Letterlijk en figuurlijk stil staan bij hoe het met je is en de vanzelfspekende beweging van uitreiken naar de ander nu met compassie richten op jezelf. Jezelf her-verbinden met behulp van de stilte, de natuur, een stille wandeling, een massage, meditatieve beoefeningen, heerlijk en gezond eten, en soms uitwisseling. En van daaruit ervaren wat voor jou belangrijk is in het evenwicht van zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf.
Van harte welkom.
Er is ruimte voor 10 mensen.  

Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 200, € 300 of € 400.
Het hoogste tarief is kostendekkend. Stichting Roparun ondersteunt deze retraite.
Het verblijf is in de kosten opgenomen, inclusief de heerlijke, gezonde en mooie maaltijden.
De massage wordt apart betaald. Deze wordt (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.
 
Begeleiding
Ria Hengeveld begeleidt de retraite. Zij is grondlegger van de Hof van Kairos. Van oorsprong is zij verpleegkundige waarna zij jarenlang werkzaam is geweest als trainer binnen de palliatieve zorg en mensen heeft begeleid rond levensvragen.
Zij houdt ervan om letterlijk en figuurlijk een ruimte te creëren waarin mensen zich wezenlijk kunnen ontspannen en zich weer hervinden. Woorden die haar schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten. Binnen haar werkwijze maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, creatieve middelen, wandelingen in de natuur en de ontmoeting.
 
Informatie en aanmelding
Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ria Hengeveld neemt vervolgens telefonisch contact met je op.