Vertrouw op de natuur van de geest en ontspan volledig.
Er valt niets meer te leren, te verwerven of te begrijpen.
Laat hetgeen je al gegeven is tot bloei komen,
en zich op steeds grotere diepten ontvouwen.
 
Retraite

Om verschillende redenen kun je er behoefte aan hebben om je een paar dagen terug te trekken uit het leven van alledag. Stil te staan bij hoe het met je is en wat je verlangt in deze tijd van leven. Een retraite op de Hof van Kairos geeft daar ruimte aan.

Met behulp van de omringende natuur, de stilte en de beoefeningen wordt je uitgenodigd om wezenlijk tot rust te komen. Niet door te 'werken' aan jezelf, maar door volledig te ontspannen. In het vertrouwen dat je daarin jezelf hervindt. 

Programma
De retraite heeft een (4-daags) basisprogramma. In de ochtend, namiddag en avond zijn er gezamenlijke momenten van meditatie en aandacht beoefeningen. Daartussen is er eigen ruimte, waarin je deel kunt nemen aan een stille wandeling en gemasseerd kunt worden. 
Stilte is de leidraad en daarnaast zijn er een aantal momenten van uitwisseling. 
 
Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf.
Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld.
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte.
 
Eckhart Tolle

Aan een retraite kunnen maximaal tien mensen deelnemen.
Je verblijft in een mooi verzorgde, eigen kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes van de Hof van Kairos. In het atelier met uitzicht over de velden kun je bij de houtkachel zitten en -als je wilt- bezig zijn met creatieve middelen.
Tijdens je massage kun je gemasseerd worden. Er worden twee soorten massages aangeboden: een haptonomische en een voetreflexmassage.
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, wordt je opgehaald van de trein. 
Ria Hengeveld begeleidt deze retraites.
 
Ervaringen:
...De dagen hebben mij echt stilte gebracht en ik heb de kracht van stilte ervaren. De rust heeft mij inkeer gebracht waardoor ik dichterbij de 'oorsprong, de Bron' ben gekomen. De essentie van mijn leven kwam helderder in beeld...
…Hof van Kairos...de ziel opent zich en laadt op...de reis gaat verder...
...Deze plek met de natuur als inspiratiebron, voelt als een paradijs. De rust en ruimte en de professionele integere begeleiding draagt bij om als vanzelf bij jezelf 'thuis' te  komen...
...Het was of de tijd even stil stond, of er even niets anders was dan deze fijne plek waar ik me over kon geven aan datgene wat écht belangrijk is op dit moment in mijn leven. Ik ging met een licht en helder gemoed weer naar huis....
 
Wanneer         
  • 11 februari - 14 februari 2019
  • 29 maart - 1 april 2019
  • 15 april - 18 april 2019
  • 3 juni - 6 juni 2019
  • 1 juli - 4 juli 2019
Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 325, € 385 of € 450.
Deze prijzen zijn inclusief verblijf op een 1-persoonskamer, het programma en gezonde, lekkere vegetarische maaltijden. Met eventuele dieetwensen wordt rekening gehouden. 
De massages worden apart betaald. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering. 
 
Over Ria Hengeveld
Als grondlegger van de Hof van Kairos heeft zij een plek weten te creëren waarin mensen zich verbinden met zichzelf, hun eigen wijsheid en levenskracht. Woorden die haar schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten.
Binnen haar werkwijze maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, creatieve middelen, wandelingen in de natuur en de ontmoeting.
 
Informatie en aanmelding
Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ria Hengeveld neemt vervolgens telefonisch contact met je op.