De tijd hield stil
een adempauze even
....
het goede aardse zien
een beetje ruimte worden en misschien
iets meer gericht alleen
 
Kees Hermis

 

Retraites

Dagen van rust, ruimte, verstilling en reflectie.

Om verschillende redenen kun je er behoefte aan hebben om je een paar dagen terug te trekken uit je gewone dagbestaan en tot rust te komen. Letterlijk en figuurlijk stil te staan bij hoe het met je is. 
De retraites op de Hof willen daar ruimte voor zijn. Een pleisterplaats waar je even aanlegt en jezelf her-innert met behulp van de beoefeningen, de stilte en de natuur, om vervolgens weer jouw weg te gaan. Waarin je wordt uitgenodigd te rusten en te ontspannen in wie je bent. Jezelf te ontvangen en welkom te heten in alles wat er is. In het vertrouwen dat daarin een ruimte ervaarbaar wordt dat 'weet' waar het voor jou over gaat en wat je nodig hebt.
 
Vertrouw op de natuur van de geest en ontspan volledig.
Er valt niets meer te leren, te verwerven of te begrijpen.
Laat hetgeen je al gegeven is tot bloei komen
en zich op steeds grotere diepten ontvouwen.
 
De retraites hebben een basisprogramma. In de ochtend, namiddag en avond zijn er gezamenlijke momenten van meditatie/aandacht beoefening. In de middag kun je deelnemen aan een stille wandeling in de omringende natuur. Tussen de momenten van gezamenlijke beoefening door ben je op jezelf. 
Naast een aantal momenten van uitwisseling, is de stilte is een belangrijke leidraad. De stilte als hulp om jezelf nabij te zijn en contact te maken met de ruimte die wij ook zijn. Waarin je jezelf hervindt.
 
Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf.
Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld.
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte.
 
Eckhart Tolle

Tijdens de retraites is het mogelijk gemasseerd te worden. 
Je hebt de beschikking over een eigen kamer en je kunt gebruik maken van de algemene ruimtes van de Hof, inclusief het prachtige atelier aan de weilandrand, waar je bij de houtkachel kunt zitten en/of 'werken' met creatieve middelen. 
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, wordt je opgehaald van de trein. 
Er is ruimte voor 10 deelnemers.
Ria Hengeveld begeleidt deze retraites.
 
Ervaringen:
…De Hof is een weldadig oord. De natuur is rondom volop aanwezig. Voor mij was het een plek van liefde, stilte, schoonheid en vertrouwen...

…de naam Kairos doet zijn naam eer aan. De tijd die je krijgt om stil te staan en de ruimte te nemen voor jezelf. Ook de juiste tijd om alles een plek te geven en daardoor dichter bij mijzelf te komen waardoor ik mag zijn zoals ik werkelijk ben en niet wat ik geworden ben…
 
...Deze plek met de natuur als inspiratiebron, voelt als een paradijs. De rust en ruimte en de professionele integere begeleiding draagt bij om 'als vanzelf' bij jezelf 'thuis' te mogen komen...
 
...Het was of de tijd even stil stond, of er even niets anders was dan deze fijne plek waar ik me over kon geven aan datgene wat écht belangrijk is op dit moment in mijn leven. Ik ging met een licht en helder gemoed weer naar huis....
 
Wanneer         
  • 29 januari - 1 februari 2018
  • 26 maart - 29 maart 2018
  • 23 april - 26 april 2018
  • 21 mei - 24 mei 2018
  • 25 juni - 28 juni 2018
Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 295, € 375 of € 450.
De massages worden apart betaald. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.

Over Ria Hengeveld
Mensen helpen verbinden met zichzelf, hun eigen wijsheid en levenskracht, is de grondtoon binnen haar werk. 
Woorden die haar schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten.
Binnen haar werkwijze maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, creatieve middelen, wandelingen in de natuur, ontmoeting en ontspanning.
Meer informatie is te lezen op haar eigen site www.ruimtevoorkairos.nl.