Wandel Retraite    

2 – 6 januari 2018

foto wandel

Nieuw begin
Tijd van stilte
Leeg en ruim

Vijf dagen rusten, verstillen en wandelen aan het begin van het nieuwe jaar in de prachtige natuur van de Achterhoek. Een prachtige tijd voor een retraite. De dagen van Kerst en Oud en Nieuw zijn voorbij en de stilte daalt neer. Zo ervaarbaar ook in de natuur. Het is stil, kaal, leeg en ruim. Een vanzelfprekende uitnodiging om in te keren, te rusten en ons open te stellen voor wat er dan wil zijn. Een mooie opmaat naar het nieuwe jaar. 
Net als alle andere retraites op de Hof van Kairos is de stilte een belangrijke leidraad. Binnen deze retraite heeft het wandelen in stilte in de omringende natuur een prominentere plek. Wandelen in de natuur is zo heilzaam en helpend om te ontspannen, gedachten-loos te worden en te zijn met wat er is. Ondertussen ontwikkelen onder de aarde de zaadjes in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Onzichtbaar. Zo ook bij ons. Het enige wat wij kunnen ‘doen’ is ruimte geven, ruimte zijn en toevertrouwen…
 
Wanneer je reist
gaat er een ander zwijgen
met je mee
en als je luistert
hoor je
wat je hart
zo graag zou zeggen
 
John O'Donohue
 
De dagen zien er als volgt uit.
De eerste dag maken we kennis met elkaar en wandelen in de middag.
De andere dagen staan we in stilte op. Na een gezamenlijke aandacht- en meditatiebeoefening, ontbijten we in stilte, waarna we ongeveer 3 uur in stilte wandelen door het prachtige coulisselandschap van de achterhoek.
In de middag ben je op jezelf en kun je doen of laten waar je hart naar uitgaat. Rusten en/of bijvoorbeeld gebruik maken van het atelier. Dit is een aparte ruimte op het erf, waar je aan het vuur kunt zitten en/of kunt werken met creatieve middelen. Het is ook mogelijk een massage te ontvangen als ondersteuning voor de rust en ontspanning. Aan het einde van de middag komen we weer samen voor een meditatieve oefening. In de avond is er een uitgebreide ontspanningsoefening.
Tijdens de lunch en het diner wordt de stilte tijdelijk opgeheven en is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.
Van harte welkom.

De retraite wordt begeleid door Ria Hengeveld. Rob Veldhuizen, mede-eigenaar van de Hof van Kairos, begeleidt de wandelingen in de natuur.
Er is ruimte voor 10 deelnemers. Ieder heeft een eigen kamer.
De retraite begint op dinsdag 2 januari om 14.00 uur en eindigt op zaterdag 6 januari na de lunch.
De kosten zijn naar draagkracht: € 395, € 495 of € 595.
Info en aanmelding bij Ria Hengeveld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0543-563763
Informatie over de Hof van Kairos: www.hofvankairos.nl