Retraite voor jongvolwassenen/AYA's met kanker
 
Maandag 29 april – donderdag 2 mei 2019
 
Je bent in de bloei van je leven, volop bezig met LEVEN, en dan trekt de diagnose kanker plots aan de handrem. Je leven staat op zijn kop, er komt zoveel op je af en vaak is er weinig tijd voor contact met jezelf. Op een bepaald moment zul je je leven weer langzaam proberen op te pakken.  Dat is niet altijd even makkelijk. Om je heen leven je leeftijdgenoten op volle toeren door en ben je veelal omringd door oudere medepatiënten. Ook kunnen er bijvoorbeeld vragen opkomen over wat nou echt belangrijk is in jouw leven en wie jij bent als persoon.
Naast deze levensvragen, kunnen ook slaapproblemen, pijn, vermoeidheid, stresssymptomen, angst en zorgen over de toekomst thema's zijn waar je tegenaan loopt.
 
Retraite
Het kan dan helpen om een paar dagen ruimte te nemen voor jezelf en met aandacht stil te staan bij hoe het met je is,en wat je verlangt in deze tijd van leven. 
In een prachtig oud landschap, op een plek waar warmte, zorg en verstilling centraal staan, kom je tot rust en word je uitgenodigd om met aandacht letterlijk en figuurlijk stil te staan bij wat de diagnose kanker in jouw leven betekent. Je krijgt de mogelijkheid actief ruimte te maken voor wie je nog meer bent dan je ziekte, voor wat je nodig hebt om met hernieuwde energie verder te gaan met je leven. En natuurlijk ontmoet je er andere jonge mensen die weten wat jij doormaakt, waarmee je samen op zoek kunt gaan naar jouw richting in dit leven.
 
Een retraite op de Hof van Kairos: meditatie - en aandachtsoefeningen, op jezelf zijn, wandelingen door de natuur, uitwisseling met anderen, zorg voor het lichaam in de vorm van massages en lekker eten: ze helpen je om weer in contact te komen met jezelf.
 
Ben je eraan toe om een paar dagen écht voor jezelf te zorgen, en hernieuwde energie op te doen?
Stuur dan een mailtje naar info@hofvankairos of bel op 0543-563763
 
Wat: 4 dagen tot jezelf komen in een prachtige omgeving
 
Voor wie: jongvolwassenen die kanker hebben of dit in het verleden hebben gehad.
Onder jongvolwassenen verstaan wij 18 - 35 jaar, maar val je hier (net) buiten, neem dan vooral even contact op!
 
Begeleiding: Greta Antuma. Zij is werkzaam binnen het UMCG waar zij behoefte onderzoek doet samen met patiënten en professionals. Haar loopbaan is zij begonnen als verpleegkundige waarna zij werkzaam is geweest in diverse managementfuncties binnen de gezondheidszorg. Haar eigen ervaringen met borstkanker brachten haar in aanraking met zenmeditatie. Dit heeft een belangrijke wending teweeg gebracht in haar leven.
Voor haar betekent dit leven met wat zich aandient en dit met moed, zachtheid en vetrouwen tegemoet te treden.
 
Kosten: Op de Hof van Kairos worden de retraites betaald naar draagkracht. Bij deze retraite kun je kiezen tussen een eigen bijdrage van € 100, € 200 of  € 300. De rest van de kosten wordt gesponsord door Stichting Roparun
 
Voor meer info en inschrijven:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(0543) 56 37 63