Vertrouw op de natuur van de geest en ontspan volledig.
Er valt niets meer te leren, te verwerven of te begrijpen.
Laat hetgeen je gegeven is tot bloei komen
en zich op steeds grotere diepten ontvouwen.
 
 
Retraites

Om verschillende redenen kun je er behoefte aan hebben om je een paar dagen terug te trekken uit je gewone dagbestaan. Stil te staan bij hoe het met je is en wat je verlangt in deze tijd van leven. De retraites zijn daar ruimte voor.

Met behulp van de omringende natuur, de stilte en de beoefeningen wordt je uitgenodigd om te rusten in jezelf. Te zijn met wat er is. Niet door aan jezelf te werken, maar juist in jezelf te ontspannen. Jezelf en het leven toe te staan en te ontvangen. In het vertrouwen dat je daarin jezelf her-innert en hervindt.
 
De retraites hebben een basisprogramma. In de ochtend, namiddag en avond zijn er gezamenlijke momenten van meditatie/aandacht beoefening. Een deel van de ochtend en in de middag is er eigen ruimte. Daarin kun je deelnemen aan een stille wandeling, een massage ontvangen, rusten en/of doen waar je hart naar uitgaat. 
Naast een aantal momenten van uitwisseling, is stilte de leidraad. 
 
Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf.
Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld.
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte.
 
Eckhart Tolle

Tijdens de retraites is het mogelijk gemasseerd te worden. 
Je hebt de beschikking over een eigen kamer en je kunt gebruik maken van de algemene ruimtes van de Hof, inclusief het prachtige atelier aan de weilandrand, waar je bij de houtkachel kunt zitten en/of 'werken' met creatieve middelen. 
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, wordt je opgehaald van de trein. 
 
Er is ruimte voor 10 deelnemers.
Ria Hengeveld begeleidt deze retraites.
 
Ervaringen:
…de naam Kairos doet zijn naam eer aan. De tijd die je krijgt om stil te staan en de ruimte te nemen voor jezelf. Ook de juiste tijd om alles een plek te geven en daardoor dichter bij mijzelf te komen waardoor ik mag zijn zoals ik werkelijk ben en niet wat ik geworden ben… 
...Deze plek met de natuur als inspiratiebron, voelt als een paradijs. De rust en ruimte en de professionele integere begeleiding draagt bij om 'als vanzelf' bij jezelf 'thuis' te mogen komen... 
...Het was of de tijd even stil stond, of er even niets anders was dan deze fijne plek waar ik me over kon geven aan datgene wat écht belangrijk is op dit moment in mijn leven. Ik ging met een licht en helder gemoed weer naar huis....
 
Wanneer         
  • 14 januari - 17 januari 2019
  • 11 februari - 14 februari 2019
  • 29 maart - 1 april 2019
  • 15 april - 18 april 2019
  • 3 juni - 6 juni 2019
  • 1 juli - 4 juli 2019
Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 325, € 385 of € 450.
Het verblijf is in de kosten opgenomen, inclusief de heerlijke, gezonde en mooie maaltijden. De massages worden apart betaald. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.

Over Ria Hengeveld
Als grondlegger van de Hof van Kairos, houdt zij er van om letterlijk en figuurlijk een plek te creëren waarin mensen zich verbinden met zichzelf, hun eigen wijsheid en levenskracht. Woorden die haar schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten.
Binnen haar werkwijze maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, creatieve middelen, wandelingen in de natuur en de ontmoeting.
 
Informatie en aanmelding
Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ria Hengeveld neemt vervolgens telefonisch contact met je op.