De tijd hield stil
een adempauze even.
Een beetje ruimte worden en misschien
iets meer gericht alleen
 
Kees Hermis

 

Retraites

Kairos, ruimte voor een andere tijd

Om verschillende redenen kun je er behoefte aan hebben om je een paar dagen terug te trekken uit je gewone dagbestaan en een 'adempauze' te nemen, zoals Kees Hermis zo mooi verwoordt in het bovenstaande gedicht.
Vier dagen waarin je met behulp van de omringende natuur, de stilte, de beoefeningen en de schone eenvoud van de Hof uitgenodigd wordt om te rusten en te ontspannen. Jezelf te ontvangen en te zijn met wat er is. Vanuit een vriendelijke, milde en open aandacht. In het vertrouwen dat je daarin jezelf her-innert en hervindt.
 
Vertrouw op de natuur van de geest en ontspan volledig.
Er valt niets meer te leren, te verwerven of te begrijpen.
Laat hetgeen je al gegeven is tot bloei komen
en zich op steeds grotere diepten ontvouwen.
 
De retraites hebben een basisprogramma. In de ochtend, namiddag en avond zijn er gezamenlijke momenten van meditatie/aandacht beoefening. In de middag kun je deelnemen aan een stille wandeling in de omringende natuur. Tussen de momenten van gezamenlijke beoefening door ben je op jezelf. 
Naast een aantal momenten van uitwisseling, is stilte de leidraad. 
 
Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf.
Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld.
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte.
 
Eckhart Tolle

Tijdens de retraites is het mogelijk gemasseerd te worden. 
Je hebt de beschikking over een eigen kamer en je kunt gebruik maken van de algemene ruimtes van de Hof, inclusief het prachtige atelier aan de weilandrand, waar je bij de houtkachel kunt zitten en/of 'werken' met creatieve middelen. 
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, wordt je opgehaald van de trein. 
Er is ruimte voor 10 deelnemers.
Ria Hengeveld begeleidt deze retraites.
 
Ervaringen:
…de naam Kairos doet zijn naam eer aan. De tijd die je krijgt om stil te staan en de ruimte te nemen voor jezelf. Ook de juiste tijd om alles een plek te geven en daardoor dichter bij mijzelf te komen waardoor ik mag zijn zoals ik werkelijk ben en niet wat ik geworden ben… 
...Deze plek met de natuur als inspiratiebron, voelt als een paradijs. De rust en ruimte en de professionele integere begeleiding draagt bij om 'als vanzelf' bij jezelf 'thuis' te mogen komen... 
...Het was of de tijd even stil stond, of er even niets anders was dan deze fijne plek waar ik me over kon geven aan datgene wat écht belangrijk is op dit moment in mijn leven. Ik ging met een licht en helder gemoed weer naar huis....
 
Wanneer         
  • 23 april - 26 april 2018
  • 21 mei - 24 mei 2018
  • 25 juni - 28 juni 2018
  • 22 oktober - 25 oktober 2018
  • 3 september - 6 september 2018
  • 19 november - 22 november 2018
  • 17 december - 20 december 2018
Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 325, € 375 of € 450.
De massages worden apart betaald. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.

Over Ria Hengeveld
Als grondlegger van de Hof van Kairos, houdt zij er van om letterlijk en figuurlijk een plek te creëren waarin mensen zich verbinden met zichzelf, hun eigen wijsheid en levenskracht. Woorden die haar schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten.
Binnen haar werkwijze maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, creatieve middelen, wandelingen in de natuur en de ontmoeting.
Meer informatie is te lezen op haar eigen site www.ruimtevoorkairos.nl.