Skip to content

Retraites van anderen

Retraites van anderen

Het hele jaar door worden er retraites georganiseerd op de Hof van Kairos in allerlei tradities en bewegingen: yoga, mindfulness, vipassana, emotioneel lichaamswerk en meer. Sinds jaar en dag vindt hier ook een verscheidenheid aan retraites rondom kanker plaats, zowel voor (ex-)patiënten als voor zorgverleners. Ook de retraites van Ria Hengeveld, de voormalig hoedster van de plek, blijven hier plaatsvinden. Meer informatie vind je hieronder. 

De informatie op deze pagina is verder nog beperkt. We richten onze volledige aandacht op dit moment op de overname. Zodra er meer ruimte ontstaat, volgt meer informatie over de overige retraites.

 

Retraites rondom kanker

Wanneer je kanker krijgt, staat je wereld op zijn kop en word je geraakt in de grond van je bestaan. Je wordt geconfronteerd met vragen over leven en dood, met pijn en onzekerheid. Niets is meer vanzelfsprekend. Dan is het de kunst om je weg in het leven weer te vinden.

De Stichting Hof van Kairos biedt je de mogelijkheid om een paar dagen ruimte te nemen voor jezelf, met aandacht stil te staan bij hoe het met je is en wat je verlangt in deze tijd. 

Retraites van Ria

Een retraite is ‘Kairos tijd’. De tijd voorbij de gewone klok-tijd. De ruimte die je ervaart als je stil wordt en inkeert.

In de stilte, de rust, de omringende natuur en de aandacht oefeningen ervaar je hoe het met je is en wat je verlangt in deze tijd van je leven. Niet door aan jezelf te ‘werken’, maar door jezelf te ontvangen. In het vertrouwen dat je daarin jezelf hervindt. 

Woorden die Ria schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten.
In haar retraites maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, creatieve middelen, wandelingen in de natuur en de ontmoeting.

Ria organiseert dit jaar twee retraites:

14 – 17 november 2022
19 – 22 december 2022

Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar riahengeveld@kpnplanet.nl