Wandel Retraite    Pasen

Vrijdag 19 april – maandag 22 april 2019

Sta op,
weet je geborgen in een nieuw licht,
vat moed en richt je op wat komen gaat,
de dag verwacht je eigen, herboren gelaat.

Vier dagen verstillen en wandelen in de prachtige natuur van de Achterhoek. Deze wandel retraite vindt plaats met Pasen. Een prachtige periode in het jaar waarin de natuur ontluikt en er nieuw leven wordt verwelkomd. Als vanzelf.

Pasen is oorspronkelijk het feest ter ere van de Godin van licht en lente: Eastre. Het ei is symbool voor het nieuwe leven dat zich dapper door de weerbarstige schil heen een weg baant naar het licht. In de Christelijke traditie staat Pasen voor het verhaal van het lijden en sterven van Christus en de opstanding uit de dood. Symbool van nieuw leven door de dood heen. Kortom, een tijd die een overgang aanduidt. En een tijd waarin je als het ware uitgenodigd wordt om te ervaren wat passend is in deze tijd van je leven en wat je mag laten gaan. Niet door te ‘werken’ aan jezelf, maar juist door te ontspannen en stil te staan bij hoe het is en de levenskracht meer toe te laten in jezelf.

Net als alle andere retraites op de Hof van Kairos is de stilte een belangrijke leidraad. Binnen deze retraite echter ook het wandelen in stilte in de omringende natuur. Het is zo mooi wandelen in de omgeving van de Hof: de meanderende beekjes, bosschages, weitjes en de stilte. Een stilte die hier nog zo voelbaar is. Balsem voor de ziel. Het wandelen en zijn in de natuur is zo helpend om te ontspannen, gedachten-loos te worden en gewoon te zijn.

Programma
De eerste dag maken we kennis met elkaar en wandelen in de middag.
De andere dagen staan we in stilte op. Na een gezamenlijke aandacht- en meditatiebeoefening, ontbijten we in stilte, waarna we ongeveer drie uur in stilte wandelen door het prachtige coulisselandschap van de achterhoek.
In de middag ben je op jezelf en kun je doen of laten waar je hart naar uitgaat. Rusten, mijmeren in de tuin en/of gebruik maken van het atelier. Dit is een aparte ruimte op het erf, waar je bij de houtkachel kunt zitten en kunt ‘werken’ met creatieve middelen. Het is ook mogelijk een massage te ontvangen als ondersteuning voor de rust en ontspanning. Aan het einde van de middag komen we weer samen voor een deelronde en meditatie. In de avond is er een uitgebreide ontspanningsoefening.
Van harte welkom.
 
Begeleiding
De retraite wordt begeleid door Mitzi Gras. Rob Veldhuizen, grondlegger van de Hof van Kairos, begeleidt de wandelingen in de natuur.
 
Praktische informatie
Er is ruimte voor 10 deelnemers. Ieder heeft een eigen kamer.
De retraite begint op vrijdag 19 april om 11.00 uur en eindigt op maandag 22 april na de lunch.
De kosten zijn naar draagkracht: € 350, € 415 of € 495.