Zang Retraite Zingen met hart en ziel


Dinsdag 9 juli – vrijdag 12 juli 2019


Return again, return again, return to the land of your soul.
Return to who you are, return to what you are, return to where you are, born and reborn again.
Shlomo Carlebach.

 

Dagen om tot rust te komen, je hart uit te zingen en de vreugde van samen zingen te ervaren.
Stil staan bij: Waar ben ik nu en wat is er nodig? Wat vraagt aandacht, zorg , bemoediging of troost?

De stilte van de Hof zal ons inspireren. Eenvoudige liederen laten ons de helende en verbindende kracht van zingen ervaren. Inademen, uitademen en naar binnen luisteren. Stil worden en tot rust komen. Steeds weer vinden we vanuit de stilte de weg naar buiten en geven expressie aan onze ervaring. We werken met zacht lichaamswerk, meditatie, adem, ontspanning, samenzang, 'vrije' zang, creatief schrijven, beweging en dans. Bij momenten delen we onze ervaringen waardoor helder wordt dat in ieders unieke reis een kern zit die universeel is. Dat is verbindend, troostend en helend. Zo inspireren en steunen we elkaar.

De dag begint met een meditatie voor het ontbijt. Tussen het ontbijt en de lunch is het programma. In de middag is er ruimte voor rust en/of een wandeling. Voor de avondmaaltijd komen we nog een uur samen om te zingen. Als voorbereiding op de nacht is er een ontspanningsoefening.

Vier dagen om je te laven aan de gastvrijheid van de Hof, de schoonheid van het landschap en de ontmoetingen met 'mede-reizigers'. Ervaren hoe troostend, steunend en inspirerend de afwisseling is van rust, bezinning en expressie. Zangervaring is niet nodig. Je bent welkom met jouw unieke stem.

De zangretraite begint dinsdag 9 juli om 11.00 uur en eindigt vrijdag 12 juli om 11.00 uur.
Kosten zijn naar draagkracht en worden gesponsord door Stichting Roparun.

Begeleiding
De workshop wordt verzorgd door Mariejan van Oort (1955). Zij is zangeres, stemdocente en psychosynthese-gids, en gebruikt stem/zang en lied in het proces van persoonlijke ontwikkeling. Lange tijd is zij als therapeutisch stemdocente verbonden geweest aan het koor Zingen voor je Leven Amersfoort van de Stichting Kanker in Beeld.

Info over inhoud retraite Mariejan van Oort: www.demuzen.com
Opgave bij Ria Hengeveld, www.hofvankairos.nl, 0543-563763